Na een succesvolle dienstenveiling en businessborrel, stond op 20 juli 2010 de volgende activiteit van JCI Haaglanden op de agenda. Dit maal werd to-BBB Technologies B.V. te Leiden bezocht. Het bedrijven bezoek werd bijgewoond door 10 enthousiaste leden en geïnteresseerden.

to-BBB is een start-up biotechnologie bedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen van geneesmiddelen voor ziektes van het centrale zenuwstelsel. to-BBB heeft een product in ontwikkeling voor uitzaaiingen van borstkanker in de hersenen. Voor het bekostigen van het onderzoek is to-BBB volledig afhankelijk van durfkapitaal of andere gelden. Willem van Weperen (CEO van to-BBB) vertelde over zijn ervaringen in het binnenhalen van de benodigde financiën in het huidige economische klimaat om het voortbestaan van zijn bedrijf te garanderen en het eerste product zo snel mogelijk op de markt te krijgen voor de patiënten met hersentumoren van borstkanker.

Willem vertelde, dat door de economische crisis, durfkapitalisten nu zuiniger omgaan met hun geld en dat de huidige start-up bedrijven daar last van hebben en dat dit ten koste gaat van de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen voor ernstige ziektes zoals uitzaaiingen van borstkanker in de hersenen.

Naast de durfkapitalisten, probeert hij nu ook andere partijen geïnteresseerd te krijgen voor het investeren in to-BBB. Het vergroten van de naamsbekendheid door het benaderen van de pers en bekende Nederlanders is onderdeel van zijn strategie. Ondanks de huidige moeilijke tijden is Willem zeer positief over de toekomst van to-BBB, want een goed product verkoopt zich zelf.

Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding in het laboratorium van to-BBB gevolgd door een gezellige borrel.

Personen die geïnteresseerd zijn in to-BBB kunnen contact opnemen met Willem van Weperen.