Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 10-06-2017
11:00 - 15:00

Locatie
DePier

Organisator

Website

Organisatoren


Op zaterdag 10 juni presenteert JCI Haaglanden dé Masterclasses: een drietal interessante masterclasses op 1 middag gegeven door leden van JCI Haaglanden. De masterclasses vinden plaats op de Pier van Scheveningen, boven zee en is inclusief koffie, thee en een uitgebreide lunch! De volgende 3 masterclasses zullen worden gegeven:

Masterclass: Wetgeving, inclusief duiding van juiste lobbymomenten en –methoden
door Gregor Neggers (oud-lid JCI Haaglanden; juridisch beleidsadviseur Min. VWS en ondernemer)

Masterclass: Notuleren met het oog op bestuurdersaansprakelijkheid: notulen; less is more?
door Halbert Huitema (secretaris 2017 JCI Haaglanden; kandidaat-notaris Van Buttingha Wichers)

Masterclass: Van business-idee tot goedlopende start-up
door Gijs Esseling (lid JCI Haaglanden; Controller InnovationQuarter)

De middag start om 11:00 uur en duurt tot 15:00 uur en vindt plaats op Pier Zuid op de Pier van Scheveningen.
Het programma:
11:00 – 11:15 Inloop met koffie, thee
11:15 – 12:15 Masterclass 1
12:15 – 13:00 Uitgebreide lunch
13:00 – 14:00 Masterclass 2
14:00 – 15:00 Masterclass 3
15:00 Einde

Iedere masterclass duurt ongeveer 45 minuten. Na iedere masterclass is er 15 minuten de tijd voor vragen en discussie. Uitgebreide informatie over de masterclasses staat hieronder.

De kosten voor deze middag bedragen € 35,- per persoon. Dit is inclusief een uitgebreide lunch en onbeperkt koffie en thee. Inschrijven kan alleen via onze website via onderstaand formulier. De masterclasses zijn toegankelijk voor leden, introducés en geïnteresseerden!

Tot zaterdag 10 juni!

Uitgebreide informatie over de masterclasses:

Masterclass: Notuleren met het oog op bestuurdersaansprakelijkheid: notulen; less is more?
Een bestuurder van een vereniging of stichting kan – zelfs al had hij de beste bedoelingen – onder omstandigheden aansprakelijk worden gesteld op grond van onbehoorlijk bestuur.
Notulen van bestuursvergaderingen en ledenvergaderingen zijn van groot belang wanneer in een procedure wordt geoordeeld of een bestuurder of toezichthouder van een vereniging of stichting zijn taak naar behoren heeft vervuld. In de wet is weinig geregeld over notulen en in de praktijk wordt er verschillend mee omgegaan.
Er wordt kort ingegaan op de verantwoordelijkheden van bestuurders en de verschillende wijze waarop bestuurders aansprakelijk kunnen worden gesteld. Vervolgens worden er een aantal uitgangspunten voor het opstellen van notulen in de praktijk gegeven en wordt er daarbij ingegaan op zaken die van belang zijn voor een bestuurder van een stichting of vereniging. Ook wordt er ingegaan op de vaststelling, de administratieverplichting en de bewijskracht van notulen.
door Halbert Huitema

Masterclass: Van business-idee tot goedlopende start-up
Iedereen heeft wel eens een goed business idee, maar hoe zorg jij ervoor dat jouw idee op de markt komt? Hier is in beginsel vertrouwen in het team en bij de investeerders nodig, dat het idee een succesverhaal kan worden. Deze masterclass gaat in op de key drivers die een startup succesvol maken.
door Gijs Esseling

 

Inschrijven voor dit evenement

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.