Datum/Tijd
Datum - 22-10-2020
19:30 - 22:00

Locatie
Historisch pakhuis Reypenaer kazen

Organisator

Website

Organisatoren


Reypenaer kaas: een mysterie
De rijpingsplaats van de Reypenaer kazen is even uniek als de kazen zelf: een historisch pakhuis uit 1906, aan de Oude Rijn, vlakbij de binnenstad van Woerden. Langs het riviertje achter het pakhuis werden vroeger de kazen per boot aangevoerd. Het pakhuis ziet er van binnen en buiten nog net zo uit als toen het gebouwd werd.

Het is nog steeds het enige pakhuis in Nederland dat nog op dezelfde manier als vroeger wordt gebruikt waarvoor het bedoeld is: het rijpen van kaas. Als de luiken van het oude pakhuis opengaan en het zonlicht door de ramen valt, dan stralen de oranje gele kaaswielen alsof ze van goud zijn.

JCI Haaglanden bezoekt deze bijzondere locatie en neemt daarna deel aan een uitgebreide proeverij, waarbij we 6 verschillende kazen van Reypenaer en Wyngaard zullen proeven onder het genot van bijpassende dranken (o.a. wijn, port, whisky) met uitleg van de Reypenaer kaasproefmeester Ron Pieters.

Kosten bedragen voor JCI Haaglanden leden € 15,- per persoon en voor introducés/leden van andere Kamers € 20,- per persoon.
Let op: er is plaats voor maximaal 25 personen.

Inschrijven voor dit evenement

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.