Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum - 04-10-2019 - 05-10-2019
Hele dag

Organisator

Website

Organisatoren


“THE MAKING OF…”

JCI Eindhoven bestaat in 2019 50 jaar en de BOV bestaat 25 jaar, reden voor een feestje. JCI Eindhoven zal de Nationale Conventie 2019 (NC) organiseren! Om samen met de leden van JCI Nederland, onze lokale partners, leden en oud-leden dit te vieren. 

Het NC zal plaatsvinden in het eerste weekend van Oktober 2019 en een divers programma bieden waar het beste van Eindhoven naar voren wordt zal worden gebracht in de vorm van inspirerende lezingen, uitdagende workshops, bedijfsbezoeken en uiteraard een afsluitend gala om 50jaar JCI Eindhoven te vieren.

Thema

“THE MAKING OF… “ richt zich op Eindhoven als meest innovatieve regio van Nederland. Tijdens het NC willen we jullie kennis laten maken met deze regio en scala aan mogelijkheden, ontwikkelingen en innovaties in deze metropool zowel in technologie en duurzaamheid.

Daarnaast verwijst het thema ook naar het doel wat wij als JCI hebben om inspiratie, bewustwording en actie te creëren voor de Sustainable Development Goals. 
Tijdens het NC willen we ons richten op SDG 12: Duurzame consumptie en productie. De producten die wij consumeren en produceren hebben gezamenlijk een gigantische impact op het milieu en op deleefbaarheid van onze planeet. Juist voor deze SDG geldt: om oplossingen te ontwikkelen voor o.a. voedselschaarste, afvalproblematiek en waterproblemen gaan innovatie en maatschappelijk verandering hand in hand. 

Eindhoven is de perfecte plek om deze twee elementen samen te brengen. ‘Licht op de toekomst’ verwijst naar de bijnaam die ontstond van Eindhoven: De Lichtstad; doordat Philips hier gloeilampen ontwikkelde en produceerde. 

Programma

 

Het thema van de NC is Licht op de toekomst. Eindhoven staat bekend als ‘startup heaven’, anderen noemen het de ‘slimste plek op aarde’. 
De regio is ook bekend als Brainport Eindhoven, omdat veel technologieën die worden gebruikt in smartphones, huizen en auto’s zijn ontwikkeld in deze inventieve regio. Voor het dagprogramma van zaterdag worden drie tracks ingericht waar de workshops, excursies en bedrijfsbezoeken op zullen aansluiten. De tracks sluiten aan op het Social Development Goal JCI Eindhoven zich op richt: Duurzame consumptie en productie. Verder zullen we de workshops, excursies en bedrijfbezoeken verdelen over de drie peilers van Brainport Eindhoven: Technologie, Design en Kennis. 

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Alle informatie over het NC zal te vinden zijn op nc.jcieindhoven.nl