Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 25-01-2017
18:00 - 21:00

Locatie
Sociëteit De Witte

Organisator

Website

Organisatoren
Gregor Neggers


De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op woensdag 15 maart 2017. Partijen zijn al druk bezig om duidelijk te maken wat zij willen veranderen aan Nederland. Het doel is dat ze zo veel mogelijk stemmen krijgen, zodat het makkelijker wordt om invloed te krijgen op het bestuur van het land. Door je stem uit te brengen, bepaal jij met de andere kiesgerechtigden welke 150 Nederlanders namens jullie vier jaar lang in de blauwe Kamerstoelen zitten. De Kamerleden controleren de regering en maken en beoordelen wetsvoorstellen.
 
Stemmen is dus belangrijk! Maar waarop en op wie ga je stemmen op 15 maart?
 
Om je daarbij te helpen, organiseren JCI Haaglanden en de Jongerencommissie van Sociëteit De Witte op 25 januari een prikkelend Lagerhuisdebat. Aan de hand van een aantal thema’s die tijdens de verkiezingscampagnes centraal staan, zullen de deelnemers hun standpunten verdedigen. Van het publiek wordt een actieve deelname verwacht door zich voor en tegen standpunten uit te spreken en door kritische vragen te stellen. Het belooft een enerverende avond te worden, waar politici stevig aan de tand zullen worden gevoeld.
 
Inloop is vanaf 18:00 uur. Na afloop van het debat bestaat de mogelijkheid na te praten onder het genot van een drankje aan de bar van Sociëteit De Witte.
 
De locatie is het statige en inspirerende pand van Sociëteit De Witte aan het Plein in Den Haag. Dit pand is gelegen op naast het Mauritshuis, op nog geen steenworp afstand van het Binnenhof, de zetel van ons parlement. Dit is op loopafstand van Den Haag Centraal en parkeren kan in zeer nabij gelegen garage onder het Plein.
 
De (beoogd) parlementsleden zijn inmiddels uitgenodigd! Dus schrijf je nu in via onderstaand formulier.
 
Dresscode: tenue de ville
 

Inschrijven voor dit evenement

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.