Inleiding

Door je te abonneren op de agenda van JCI Haaglanden blijf je altijd op de hoogte van de actuele agenda. Indien wij hieraan iets wijzigen dan wordt dit direct overgenomen door jouw agenda.
[toc]

Beschikbare agenda’s

Abonneren kan op de volgende agenda’:
[table id=1 /]

Android

De eenvoudigste manier om de JCI Haaglanden agenda(s) toe te voegen aan de Google Agenda app voor Android is door deze toe te voegen aan de reguliere webbased Google Agenda. Hierdoor verschijnt die ook automatisch in de Agenda app van gekoppelde Android telefoons en tablets. Meld je hierop aan met de GMail of Goolge Apps gebruikersnaam die je ook gebruikt voor jouw Android apparaat. Volg vervolgens de Google Agenda instructies verderop.

Apple iPhone & iPad

Ga naar de Instellingen en kies vervolgens in de instellingen ‘E-mail, contacten, agenda’s.

abonneren-iphone1

Kies voor ‘Nieuwe account’

abonneren-iphone2

Kies uit de lijst vervolgens de onderste optie ‘Anders’

abonneren-iphone3

Kies vervolgens ‘Voeg agenda-abonnement toe’.

abonneren-iphone4

Kies de te abonneren agenda uit de tabel in de inleiding van deze handleiding. Kopieer het adres dat daarbij hoort en plak deze in het Server veld van het Abonnement venster. Klik vervolgens op de knop “Volgende”.

abonneren-iphone5

In het eigenschappen venster kan je de eigenschappen van het abonnement kunt aanpassen:

Klik vervolgens op de knop “Opslaan”.

<<afbeelding>>

Je bent nu geabonneerd op de agenda! Sluit het Instellingen venster en open de Agenda app. Hierin is nu de JCI Haaglanden agenda zichtbaar.

<<afbeelding>>

Apple Mac iCal

Open iCal. Klik vervolgens op de knop “Agenda” in het hoofdmenu. Dit opent een menu. Klik in dit menu op “Abonneren…”.

<<afbeelding>>

Dit opent een venster binnen iCal om het adres op te gevn. Kies de te abonneren agenda uit de tabel in de inleiding van deze handleiding. Kopieer het adres dat daarbij hoort en plak deze in het Agenda URL veld van het iCal venster. Klik vervolgens op de knop “Abonneren”.

<<afbeelding>>

iCal geeft vervolgens in een nieuw venster waarin je de eigenschappen van het abonnement kunt aanpassen:

Klik vervolgens op de knop “OK”.

<<afbeelding>>

De agenda wordt nu door iCal met de door jou opgegeven naam weergegeven.

<<afbeelding>>

Google Agenda

Ga naar de webbased Google Agenda en meldt je hierop aan. Klik vervolgens op het pijltje achter “Andere agenda’s” in de linker kolom. Dit opent een menu. Klik in dit menu op “Toevoegen via URL”.

agenda-import-google-1

Dit opent een venster genaamd “Toevoegen via URL”. Kies de te abonneren agenda uit de tabel in de inleiding van deze handleiding. Kopieer het adres dat daarbij hoort en plak deze in het URL veld van het Google Agenda venster. Klik vervolgens op de knop “Agenda toevoegen”.

agenda-import-google-2

Je bent nu geabonneerd op de agenda!

Om de agenda een leesbare naam te geven, klik op het pijltje achter de agenda. Dit opent een menu. Klik vervolgens op de optie “Agenda-instellingen”.

agenda-import-google-3

In het nieuwe scherm kan je de agenda naam aanpassen. Vul hier in plaats van de link bijvoorbeeld “JCI Haaglanden” in. Klik vervolgens op de knop “Opslaan”.

agenda-import-google-4

De agenda wordt nu door Google Agenda met de door jou opgegeven naam weergegeven.

agenda-import-google-5

Het nieuwe agenda abonnement wordt ook direct weergegeven in de Google Agenda app op Android apparaten mits je daarop gebruik maakt van de zelfde Google gebruikersnaam!

Microsoft Outlook

Open Microsoft Outlook en ga naar de Agenda weergave. Klik vervolgens op de knop “Agenda openen” in het hoofdmenu. Dit opent een menu. Klik in dit menu op “Van internet…”.

abonneren-outlook-1Dit opent een venster genaamd “Nieuw abonnement op internetagenda”. Kies de te abonneren agenda uit de tabel in de inleiding van deze handleiding. Kopieer het adres dat daarbij hoort en plak deze in het URL veld van het Microsoft Outlook venster. Klik vervolgens op de knop “OK”.

abonneren-outlook-2Microsoft Outlook vraagt vervolgens in een nieuw venster om bevestiging voor het toevoegen van en abonneren op de internetagenda. Klik in dit venster op “Ja”.

abonneren-outlook-3Je bent nu geabonneerd op de agenda!

Om de agenda een logischere naam te geven, rechtermuis-klik op de agenda. Dit opent een menu. Klik vervolgens op de optie “Eigenschappen”.

abonneren-outlook-4In het eigenschappen venster kan je de agenda naam aanpassen. Vul hier in plaats van “events” bijvoorbeeld “JCI Haaglanden” in. Klik vervolgens op de knop “OK”.

abonneren-outlook-5De agenda wordt nu door Microsoft Outlook met de door jou opgegeven naam weergegeven.

abonneren-outlook-6Microsoft Windows Phone

Handleiding volgt zodra we iemand ontdekken die een Windows telefoon gebruikt. Waarschijnlijk nooit dus 🙂