Wie ben ik?

Ik ben Martine Sijken, 27 jaar oud en opgegroeid in Emmen. Voor degenen die niet weten waar dit ligt, het is een Drentse plaats tussen Zwollen en Groningen. En nee…ik spreek geen Drents. Ik ben opgegroeid met een broer (nu 30 jaar), een zusje (21 jaar) en twee fantastische ouders. Ik mag mijn familie dan ook graag opzoeken, hoewel de tijd dit niet vaak toelaat.

Als dansend, zingend en super spontaan kind op de basisschool, via de middelbare school (havo) als enorme puber met issues naar het leuke en gezellig studentenleven in Groningen. Volop genieten van het leven en zeer actief in de horeca (voor en achter de bar) En oh ja…ik studeerde ook nog. Ik begon met Management, Economie en Recht, maar besloot na een jaar toch maar voor Marketing Management te gaan. Na 3 jaar studeren en stage lopen in Nijmegen, ging ik weer terug naar Groningen. Hier vervolgde het studentleven zich, maar nu aan de Rijksuniversiteit en met een relatie (Dirk Pieter, 29 jaar). Ik studeerde Economie & Management (ook wel bedrijfseconomie genoemd) en studeerde af met de Master “Small Business & Entrepreneurhip”.

Netwerken & JCI Haaglanden

Mijn vader is ondernemer en heeft voordat hij deze stap zette veel gedroomd over ondernemen. Ook ik werk nu bij een groot bedrijf en droom stiekem over ondernemerschap. Zijn droom en (huidige) passie voor ondernemerschap brachten mij voor het eerst in de wereld van sociale netwerken. Businessclub Drenthe, de Commerciële club, de Rotary en meerdere besturen en vriendenclubs. Ik mocht dan ook graag meegaan om ‘te leren’ netwerken. Ik vond het fantastisch. Ik denk dat ik daar mij passie voor netwerken en organiseren heb gevonden, En stiekem, vinden mijn vader en ik het ook wel ‘interessant’.

Op de middelbare school zei mijn economie docent al: “Als ik ooit iets geregeld moet krijgen of iemand moet overtuigen, dan weet ik je te vinden”. Dit zette zich verder voort in studentenpanels, actief lidmaatschap bij een marketingvereniging, een enorm sociaal netwerk in (horeca) Groningen, Internationaal onderzoek en het organiseren van een gala. Tja…. je snapt nu zeker wel dat het voor mij geen moeilijke keuze was om lid te worden van JCI Haaglandend, toen een collega mij introduceerde binnen deze kamer. JCI Haaglanden biedt buiten een netwerk, ook een enorm gezellige groep mensen, diversiteit, persoonlijke ontwikkeling en een kijkje in de keuken bij andere bedrijven.

Ik ben zelf nog niet enorm actief geweest binnen de kamer, gezien mijn drukke baan. Wel draag ik her en der mijn steentje bij door mee te denken met verschillende commissies en brainstorm ik samen met Dries over de pr & communicatie van JCI Haaglanden. Wij hebben briljante ideeën, echter zijn ze niet allemaal legaal of uitvoerbaar. We denken verder….

Wat doe ik?

Ook mijn vriend in ondernemer. Vallen en opstaan, maar ook voor hem is een netwerk van groot belang geweest. Daar vond hij een zakenpartner en een idee, waardoor hij zojuist zijn 2e bedrijf heeft opgericht. Waarom ben ik eigenlijk geen ondernemer? Dit heeft alles te maken met mijn ervaring en drang tot ontwikkeling. Direct na mijn afstuderen, kon ik aan de slag bij KPN als Young Potential. Ik begon 1,5 jaar geleden als servicemanager en ben nu werkzaam als kwaliteitsmanager bij KPN Contact. Dit houdt in dat ik mij bezig houdt met verbeteringen en procesoptimalisatie binnen het klantcontact domein van KPN, middels Lean Six Sigma. Ik ben dan ook Blackbelt in L6S. De kern van mijn werkzaamheden is”de klant”. Alles vanuit de klant en uiteraard de medewerker i.p.v. omzet en afzet. En ondernemerschap? Binnen KPN wordt ondernemerschap van je verwacht en vooral in mijn functie is er vaak sprake van ‘Intrapreneurship”.

Dromen?

Dromen…dat doe ik zeker! Ooit begin ik een eigen bedrijf, maar dat kan nog even duren. Tot nu toe geniet ik nog volop mijn carrière mogelijkheden bij KPN en JCI Haaglanden houdt mij scherp op het gebied van ondernemerschap, netwerken en alle kansen die er zijn.

JCI Haaglanden? Absoluut doen!

‘Pen’

Zo, ik ben klaar! Ik wil heel graag iets weten over het leven, werk en JCI ervaring van Lisa. Een altijd gezellige jurist in veel te leuke jurkjes. Ik ben heel benieuwd hoe zij JCI Haaglanden ervaart, vanuit de juridische hoek. Lisa, bij deze draag ik ‘de Pen’ over aan jou en hoop snel je verhaal te kunnen lezen op www.jcihaaglanden.nl!

Groetjes Martine

Martine Sijken
Kwaliteitsmanager & Blackbelt in L6S KPN Contact, KPN CM
e-mail: m.sijken@gmail.com