Wat doet iemand uit Leiden bij een kamer in Den Haag? Dat is een vraag die mij meerdere malen is gesteld tijdens het geweldige CVA te Zoetermeer.

Kennismaking

Mijn kennismaking met JCI Haaglanden en JCI in het algemeen wijkt een beetje af  van de norm. In November 2009 bezocht ik op aanraden van mijn vriendin een dienstenveiling georganiseerd door de kamer Kennermerland, tijdens deze veiling was er ook een afvaardiging van JCI Haaglanden aanwezig. Naast een interessante inleiding over JCI vertelde Alexander, Jacqueline en Marijn, de oprichters van de kamer Haaglanden, hun ideeën over het opzetten van hun nieuwe kamer in Den Haag. Mijn interesse in JCI en Haaglanden was meteen gewekt. Ik had in die tijd ook een overstap gemaakt van een groot gerenommeerd farmaceutisch bedrijf Genzyme naar een klein biotechnologie bedrijf, to-BBB Technologies.  Ik voel me erg prettig in een ondernemende omgeving waar gedacht wordt in kansen en mogelijkheden. Ik ben zeer doelgericht en zie niet heel snel beren op de weg . Ik ging daarom graag de uitdaging aan om als lid samen met het bestuur van Haaglanden, de kamer op de kaart te zetten in de regio en op nationaal niveau

Voorzitterschap

Ik was wel verrast toen ik in Augustus 2010 gevraagd werd voor het voorzitterschap van de kamer Haaglanden.  Met maar vijf maanden aan JCI ervaring vond ik me niet echt de meest geschikte kandidaat voor deze belangrijke functie, maar hier kon natuurlijk aan gewerkt worden.  Ik heb de afgelopen 6 maanden een spoed cursus JCI gevolgd door me in te schrijven voor het Nationaal Congres te Utrecht, Dutch Academy te Doorn, Bid/Bad te Harderwijk en College Van Afgevaardigden te Zoetermeer. Ik heb nu een hele goede indruk waar JCI voorstaat en wat het kan opleveren. Ik kan ieder JCI lid aanraden om de nationale activiteiten bij te wonen. De activiteiten zijn niet alleen zeer leerzaam maar vooral ook erg gezellig. Ik heb vele leuken mensen ontmoet en ideeën gehoord die JCI Haaglanden ten goede zullen komen. Het klinkt een beetje lui, maar zelf geloof ik in “beter goed gestolen dan slecht verzonnen”, het is namelijk niet echt effectief om zelf het wiel elke keer opnieuw uit te vinden.  In de regio Zuid Holland zijn er meerdere kamers die allemaal verschillende leuke activiteiten organiseren. In plaats elkaar te beconcurreren lijkt me het goed om nog meer met elkaar te gaan samenwerken en de activiteiten beter op elkaar af te stemmen. De eerste stappen zijn hiervoor gezet tijdens het CVA te Zoetermeer.

Nog vier dagen te gaan en dan is het zover, dan zal ik het voorzitterschap overnemen. De voorbereiding van de wisseling ALV is in volle gang. Ik mag best zeggen dat het aankomende bestuur het zichzelf niet gemakkelijk heeft gemaakt.

Het lijkt erop dat JCI Haaglanden het CVA in Januari 2012 mag gaan organiseren.

Tijdens het CVA in Zoetermeer hebben alle leden (kamers) besloten dat ook een kamer in oprichting een BID boek mag gaan indienen. Voor dit resultaat heeft het huidige en aankomende bestuur hard gelobbyd in November en December en wij zijn dan ook heel erg trost met het behaalde resultaat en erg blij met het vertrouwen van de andere kamers.

Jaar 2011

Het lijkt me erg gaaf om als voorzitter het jaar te mogen af sluiten met de installatie van onze kamer op ons eigen georganiseerde CVA. Natuurlijk organiseer je een CVA niet zelf, gelukkig kan ik vertrouwen op een zeer enthousiast bestuur en alle leden van JCI Haaglanden. Alexander, Marijn, Jacqueline Alexis,, Mark, Emmy, Dries, Jeroen Paul, Heleen,  Daniel, Jolanda, Tom, Simon, Carolien, Minke en Jochem, ik heb er erg veel zin in en kijk uit naar een mooi, uitdagend en gezellig jaar:

“WE CAN DO IT”.

Alexander, Jacqueline en Marijn Ik wil jullie tevens bedanken voor alles wat jullie hebben gedaan voor JCI Haaglanden. Vanuit het niets hebben jullie de kamer op de kaart gezet, in de omgeving Den Haag en JCI Nederland. Jullie hebben twintig mensen bij elkaar gebracht en enthousiast gemaakt voor JCI. Jullie mogen trots zijn op jullie resultaat, het bestuur zal zeker jullie ingezette koers  gaan doorzetten.

Het lijkt me goed dat iedereen het bestuur 2011 beter leert kennen, daarom geef ik graag de pen door aan Mark Simonse.

Nu snel verder met de ALV voorbereidingen

Groet

Werner

2 reacties

Reacties zijn gesloten.