PERSBERICHT: Toekomstige gemeenteraad wordt aan de tand gevoeld over jeugdwerkgelegenheid

Kom op 11 maart naar ons verkiezingsdebat nieuwe stijl en discussieer mee

 28 februari 2014, Den Haag – JCI 1000 kansen Den Haag organiseert, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, een verkiezingsdebat. Dit interactieve debat vindt plaats op 11 maart vanaf 19:30 uur bij Wilkohaag Metaal aan de Uitenhagestraat 35 in Den Haag. Tijdens dit debat staat het thema jeugdwerkloosheid centraal. Dit thema sluit naadloos aan bij de doelstelling van JCI 1000 kansen Den Haag: langdurig werkzoekende jongeren helpen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

 JCI

JCI is een netwerkvereniging van ambitieuze ondernemende mensen met het hart op de goede plaats. Leden werken vrijwillig aan verschillende initiatieven tegen jeugdwerkloosheid, of voor jeugdwerkgelegenheid zoals wij dat liever zeggen”, aldus Claudia Stijlen, programma manager, 1000 kansen door JCI.  “Na het verkiezingsdebat volgen een Job-Fair en de start van een training- en coachingstraject voor werknemers en startende ondernemers.”

Politiek

Negen politieke partijen hebben hun deelname al toegezegd, waaronder de lokale afdeling van de landelijke partijen zoals de VVD en D66, maar ook Haagse  partijen zoals de Haagse Stadspartij en Groep de Mos. Het belooft een bijzondere en interactieve avond te worden waarbij de Haagse politiek en het publiek worden uitgedaagd echt stelling te nemen over verschillende onderwerpen binnen het thema jeugdwerkloosheid.

Verkiezingsdebat

Het verkiezingsdebat is vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema jeugdwerkloosheid. Wij hopen vooral ook werkzoekende jongeren te mogen ontvangen, zodat zij met politiek Den Haag in debat kunnen over de plannen voor de komende vier jaar. En hoe dit bijdraagt aan hun kansen op de arbeidsmarkt.

Het verkiezingsdebat vindt plaats op een onconventionele locatie, namelijk in de nieuwbouw van Wilkohaag Metaal BV. Wilkohaag heeft zelf veel ervaring met het bieden van arbeidskansen aan jongeren. Zij zijn al jaren een leerwerkplek voor jongeren met een MBO opleiding in de richting Milieu, Duurzaamheid en Techniek.

Mee discussiëren?

Kom dan 11 maart naar ons verkiezingsdebat bij Wilkohaag Metaal aan de Uitenhagestraat 35 in Den Haag. We starten om 19:30 uur en het debat zal ongeveer rond 21:30 uur worden afgerond. Aanmelden is niet noodzakelijk maar we stellen het op prijs wanneer je via onze Facebook pagina je aanwezigheid kenbaar maakt.

Over 1000 kansen Den Haag

1000 kansen Den Haag is een initiatief van JCI ’s-Gravenhage en JCI Haaglanden om langdurig werkzoekende jongeren (18 – 27 jaar) met een afgeronde MBO+ opleiding te helpen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het 1000 kansen traject bestaat uit een JobFair en een vervolgprogramma waarin persoonlijke coaching, groepstrainingen en netwerksessies centraal staan. Heb je interesse of wil je meer weten? www.1000kansenDenHaag.org

[button link=”https://www.jcihaaglanden.nl/wp-content/uploads/PERSBERICHT_1000Kansen070_AankondigingVerkiezingsdebat_def.pdf” color=”info” block=”false” target=”_blank” size=”default” title=”Download persbericht” icon_before=”download”]Download persberichtt[/button]